Sennenträffar

Click here to edit subtitle

OM SENNENTRÄFFARNA

Sennenträffar anordnas i regi av Svenska Sennenhundklubben, av de s.k. aktivitetsombuden. Alla som är medlemmar i klubben är välkomna att åka på landets alla träffar och det är gratis!

Stockholms aktivitetsombud ordnar träffar för hela Storstockholm och därför försöker vi att träffas på lite olika ställen, så att de flesta får nära någon gång. Aktivitetsombuden och medhjälparen jobbar helt ideellt för klubben och behöver inte vara proffs på området. Vi gör alltså detta på vår egen fritid och utan ersättning. Därför kan det ibland vara så att vi vet om saker som kunde göras bättre, men ingen av oss har för tillfället tid eller möjlighet att genomföra detta!

I undantagsfall kan vi ordna träffar där vi t.ex. hyr in instruktörer och behöver då ta betalt av deltagarna för att täcka träffens kostnader. Det meddelas i så fall redan i Sennenbladet och på hemsidorna där träffarna anslås. I övrigt är vi inga poliser som kollar medlemskort eller så på varje träff.

Lördagsträffarna försöker vi alltid hålla klockan 11:00 för att det ska vara lätt att komma ihåg. Vi har ungefär en träff i månaden förutom under jul- och sommaruppehåll. De kan variera väldigt mycket i fråga om vad vi gör! Ibland träffas vi bara för att gå en tipspromenad och fika. Ibland visar vi efter egen förmåga vad man kan göra för aktiviteter med sin sennenhund, t.ex. drag eller tävlingslydnad. Ta alltid med hundgodis,vatten och vattenkopp till din hund samt en smarrig fikakorg eftersom vi alltid fikar gemensamt utomhus som avslutning. Därefter kan det hända att en del vill släppa sina hundar för lek och andra kanske tar en promenad tillsammans.

En svårighet som vi framförallt har här i Stockholm är att antalet deltagare och vilka som kommer på träffarna varierar mycket och ibland kan det komma väldigt många. Det är såklart något vi eftersträvar att det ska komma många men det sätter aktivitetsombuden på prov eftersom det kan vara svårt att planera träffen!

Vi har en mejllista där det då och då mejlas ut information om kommande träff och annat. Det är inte säkert att det kommer ett mejl inför varje träff! Vill du vara med på listan är det bara att skicka din adress till någon av aktivitetsombuden. Med hjälp av listan och vår lilla hemsida är också tanken att man ska kunna finna nya hundkompisar att träffa privat eller samåka med till träffarna.

Vi försöker välja platser för träffarna där det bl.a. finns bra möjligheter till parkering. Därför blir det ofta platser där det även finns mycket andra helglediga människor, även de som inte är intresserade av hundar. Därför är det mycket viktigt att vi alla, som på träffen faktiskt representerar vår klubb och våra hundraser, visar hänsyn! Ha din hund kopplad om den inte är under full uppsikt och plocka naturligtvis upp efter den. Har du glömt hundpåse är det säkert någon av oss andra som kan ge dig en.

Även löptikar får delta på sennenträffar. Visa hänsyn och tala gärna om ifall din tik löper och håll dig lite ifrån hanarna! Självklart får du inte komma på träffen om din hund har en smittsam sjukdom t.ex. hosta eller ohyra.

Sennenträffarna är också ett ypperligt tillfälle för dem som funderar på att skaffa en sennenhund, att få stifta närmare bekantskap med raserna! Många uppfödare rekommenderar valpköpare att komma till oss och titta och prata med hundägare. Det är tacksamt om alla som är på träffen vill dela med sig av sina erfarenheter!

Känn er varmt välkomna!